Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جهان نيوز، سریال نوستالژیک "همسایه‌ها" این روزها از شبکه آی فیلم در حال پخش است که به همین بهانه خبرنگار فرهنگی خبرگزاری دانشجو نقدی بر این سریال خاطره انگیز داشته است که از نظرتان میگذرد:

«همسایه‌ها» روایت هم‌سایگی به معنای واقعی آن است. ماجرای آدم هایی که دیوار به دیوار هم زندگی می کنند و علاوه بر اینکه نقش اصلی قصه خود هستند، در زندگی دیگری نیز نقش فرعی اما موثر و مثبتی بر عهده دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

باخبر بودن از حال همسایه همانی است که به انجام آن سفارش شده ایم و در همسایه ها بی شعار و در دل اتفاقات روزمره که همه به آن ها دست و پنجه نرم می کنیم، بیان شده است؛ از این رو می توان گفت این مجموعه در میان سریال‌هایی که سال های اخیر بر پایه روابط همسایگی ساخته شده اند،‌ بهترین است.

سریالی که در میان آثار کارگردانش نیز جایگاه خوبی دارد و گویا به زمانی باز می گردد که محمدحسین لطیفی دقت و زمان بیشتری برای ساخت مجموعه های تلویزیونی اش به خرج می‌داد. این سریال بعد از تجربه موفق  «کت جادویی» ،‌ دومین موفقیت لطیفی را در تلویزیون رقم زد و نشان داد این کارگردان نبض مخاطب را دست دارد و رسم قصه گویی را به خوبی بلد است. در این بین اما قطعا فیلمنامه خوب حسین پاکدل نقش پررنگ و غیرقابل انکاری دارد، فیلمنامه‌ای که در پس هر ماجرا و روایت آن،‌ حرفی نهفته است.

حرفی که چنان در دل قصه بیان می شود که ابدا مخاطب را دلزده نمی کند. این مورد امروز یکی از بدیهی ترین اصول فیلمنامه نویسی است اما در دهه 70 چندان در تلویزیون مرسوم نبود و کم نیستند آثاری که در آن سال ها ساخته شده اند و تماشای دوباره شان در این روزها لطفی برای مخاطب ندارد و آنقدر گل درشت شعار می‌دهند که گاه در احساسی ترین لحظات نیز خنده بر لب بیننده می نشانند و او را از این میزان بلاهت به تعجب وا می دارند. از این حیث اما همسایه ها هنوز به تاریخ انقضای خود نزدیک نشده است. به خاطر می آورید که در آن زمان این سریال، نگاه و ساختاری تازه داشت و دیالوگ ها و شوخی های آن به زبان عام نزدیک و در آن کمتر خبری از حرکات اغراق آمیز دوربین و بازی های اگزجره بود. بدین جهت، این روزها دیدن مجدد آن از شبکه آی فیلم برای کسانی که برای نخستین بار با شخصیت های همسایه ها همراه می شوند دلپذیر و برای مخاطبان دیرینه اش نیز، خاطره انگیز و  همچنان تماشایی است.

یک خانه،‌ یک جامعه
در این مجموعه با وجود آن که با شخصیت های متعددی از اهالی یک ساختمان رو به رو هسیتم اما کسی در حاشیه نمی ماند؛ هر کس قصه خود را دارد و در هر قسمت مخاطب را درگیر می‌کند و در عین حال، روایت هر نفر به دیگری گره خورده است. از پیر تا جوان،‌ از زوج های عاشق پیشه تا آنان که در مرز طلاقند، از تحصیل کرده و هنرمند تا عامی و لمپن در میان ساکنان خانه دیده می شود و از این رو تماشای این جامعه کوچک، برای هر کس با هر سلیقه ای می تواند جذابیت داشته باشد.

انتخاب نقش آفرینان این شخصیت ها نیز از نزدیک ترین گزینه هایی است که احتمالا به ذهن هر کس خطور می کند. کافی است نگاهی به اسامی بازیگران همسایه ها بیندازیم. از بازیگران چهره که برخی از آنان از جمله امین حیایی در سینما ستاره بودند،‌ در این مجموعه کنار هم گرد آمده اند و هر کس در جای خود ایستاده است. شریفی نیا و عاطفه رضوی به خوبی نقش یک زوج هنرمند را ایفا می کنند که زندگی مشترک شان نسبت به سایر اعضای ساختمان رنگ و بوی دیگری دارد. گوهر خیراندیش مثل همیشه مادرانگی را به بهترین نحو در صورت و صدایش جاری می کند و حیایی نیز جوان خوب خانه است که ماجراهای دلدادگی اش بهانه ای شده بود برای اینکه جوان ترها هم این مجموعه را مشتاقانه دنبال کنند. زوج دیگری با نقش آفرینی کیهان ملکی و فلورا سام که تفاوت فرهنگی شان بیش از آن که مایه دردسر باشد، به نمک زندگی شان بدل شده است. علی نصیریان هم عاقل‌مرد داستان است؛ و....... و صاحب خانه ای که با حضورش در این ساختمان تغییرات زیادی را ایجاد می کند.

در این میان یک شخصیت متفاوت نیز در کنار قصه های هر روزه همسایه ها حضور دارد که بیش از همه فیلسوفی عابر را می ماند که از اهالی ساختمان نیست اما در رفاقت با رضا با بازی امین حیایی به ماجراها ورود پیدا می کند، مونولوگی می گوید و می رود. حسین پناهی همانی است که همیشه و در دیگر آثار نیز از او سراغ داریم، با همان لحن ویژه و جذاب زبان بدن و بیان که او را هر چند منفصل از دیگر شخصیت های قصه نشان می دهد اما شیرین و دیدنی می کند.

منبع:خبرگزای دانشجو

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۱۴۱۳۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صدایی که دستور جنایت صادر کرد! | مادرم گفت تو دیوانه ای و شنیدن این جمله موجب شد تا من ...

همشهری آنلاین؛ حوادث : ساعت ۲۲ شنبه شب، ساکنان ساختمانی در یکی از محله های پایتخت متوجه فریادهایی شدند که از واحد طبقه سوم به گوش می‌رسید. در طبقه سوم مادر و پسری زندگی می‌کردند که همسایه ها هر ازگاهی صدای درگیری آنها را می‌شنیدند. آن شب اما دعوای آنها متفاوت تر از شب های دیگر بود؛ ‌پسر جوان مدام فریاد می کشید و مادرش کمک می خواست. همسایه‌ها خود را به مقابل در آپارتمان آنها رساندند اما هر چه در زدند کسی در را باز نکرد و ناگهان صدای مادر قطع شد. همسایه ها با پلیس تماس گرفتند و دقایقی که گذشت بوی دود و آتش به مشامشان رسید و آتش نشانی را خبر کردند.

گزارش قتل

پلیس و آتش نشانان پایتخت در زمانی کوتاهی در محل حادثه حاضر شدند و پس از ورود به آپارتمان طبقه سوم، آتش را مهار کردند. آنها با پیکر بی جان زنی در سالن پذیرایی مواجه شدند که با ضربات چاقو به قتل رسیده بود. کمی آنطرف تر پسر مضطرب و پریشان وی ایستاده بود که توسط پلیس دستگیر شد. در این شرایط گزارش این جنایت به قاضی محمد مهدی براعه بازپرس جنایی تهران اعلام شد و او به همراه تیم تجسس پلیس آگاهی تهران در محل حادثه حاضر شدند. بررسی‌ها حکایت از این داشت که مقتول حدود ۷۰ ساله بود و به دست پسر ۳۶ ساله اش به قتل رسیده بود. پسر این زن پس از قتل مادرش، در خانه بنزین ریخته و آنجا را به آتش کشیده بود تا به زندگی خودش هم پایان بدهد اما با حضور به‌موقع همسایه‌ها آتش آسیبی به او نرسانده بود.

عامل این جنایت دستگیر شد و در بازجویی ها به قتل مادرش اعتراف کرد اما گفت که قصد گرفتن جان وی را نداشته است. این پسر جوان گفت: سال‌هاست که دچار مشکلات روحی و روانی شده ام و مدام دارو مصرف می کنم. چند ماهی هم در بیمارستان اعصاب و روان بستری بودم و شرایط خوبی نداشتم. هر وقت داروهایم را نمی خوردم، ‌خشم وحشتناکی به سراغم می آمد و صداهایی در گوشم می شنیدم؛ ‌صدای افراد مختلف که شبیه به زمزمه بودم.

وی ادامه داد: هر ازگاهی با مادرم دعوا می کردم اما آن شب ماجرا فرق داشت. مادرم از من پرسید که آیا قرص هایم را مصرف کرده ام یا نه. آن روز فراموش کرده بود قرص هایم را مصرف کنم و روانم بهم ریخته بود. مادرم عصبانی شد و به خاطر فراموشی ام اعتراض کرد. سپس خواست تا داروهایم را مصرف کنم. حتی به من گفت دیوانه ای و باید قرص هایت را بخوری. این جمله‌اش عصبانی ام کرد. بعد همان صداهای عجیب را در گوشم شنیدم. صداها می گفتند که انتقامت را بگیر. نمی دانم چه شد که جان مادرم را گرفتم. بعد که به خودم آمد تازه فهمیدم که چه اشتباهی مرتکب شده ام. تصمیم گرفتم با آتش زدن خانه به زندگی خودم هم پایان بدهم اما نقشه ام ناتمام ماند و دستگیر شدم.

این پسر جوان پس از اقرار به قتل بازداشت شد و بازپرس جنایی دستور داده تا سلامت روانی وی مورد بررسی قرار بگیرد. این در حالی است که تحقیقات نشان می‌دهد که متهم سابقه بیماری روحی و روانی و بستری شدن در بیمارستان را داشته است.

کد خبر 849440 برچسب‌ها فراجا بیماری روانی قتل - قاتل

دیگر خبرها

  • شهری عجیب با شهروندانی در یک ساختمان! (+عکس)
  • پسر روانی مادر پیرش را کشت و آتش زد / «صدایی از من می‌خواست از مادرم انتقام بگیرم»
  • پسر روانی مادر پیرش را کشت و در خانه آتش زد
  • نبض مسکن در کلان‌شهر همسایه تهران
  • پسر جوان مادرش را در خانه آتش زد
  • بیمار روانی مادرش را در خانه آتش زد
  • صدایی که دستور جنایت صادر کرد! | مادرم گفت تو دیوانه ای و شنیدن این جمله موجب شد تا من ...
  • این زن شوهرش را با چاقو کشت
  • ویتامین های مهم برای گیاهان آپارتمانی
  • گل‌گهر- شمس آذر؛ دوئل همسایه‌ها در سیرجان